COS I SAID SO - Het verhaal achter een sterk duurzaam kledingmerk!

COS I SAID SO - Het verhaal achter een sterk duurzaam kledingmerk!

Een nieuwe Belgische aanvulling in onze webshop, dat verdient wat extra aandacht!

ONTSTAAN

Cos I Said So is is een duurzaam Belgisch kledingmerk voor kinderen onder leiding van de Antwerpse Sofie Ysewijn. Als klein meisje groeide ze op in de textielsector en droomde ze er altijd van om haar eigen winkel te openen. Ze maakte zelfs dingen die ze thuis in haar winkel 'verkocht'. Een verhaal dat heel herkenbaar aanvoelt voor mij 😉

Bij de geboorte van haar zoon in 2015 voelde Sofie een sterkere behoefte aan flexibiliteit en onafhankelijkheid in haar carrière, ook vond ze niet voldoende leuke kleertjes voor haar zoon. De tijd was daar om haar kinderdroom om te zetten naar de realiteit.

In 2016  lanceerde ze haar eigen kledingmerk COS I SAID SO. De uitdaging: mooie kleertjes die noch te schreeuwerig, noch te saai en toch betaalbaar zouden zijn.

"Een sterke vrouwelijke onderneemster achter het roer, van Belgische bodem en met een duurzaam beleid. Dat voelt als een geweldige aanvulling van onze collectie!" 

 

UNIEKE & STIJLVOLLE COLLECTIES

Cos I Said So brengt een heerlijke mix van items op de markt. Ze let vooral op een gemakkelijke snit, tijdloze- en unisex items. Dit allemaal in comfortabel biologische katoen van hoge kwaliteit. Het zal dan ook niet verbazen dat het merk vanaf het begin een groot succes kende.

Sofie vindt haar inspiratie overal: op Pinterest,in muziek, uit een film, op vakantie... Naarmate de collecties zich in haar hoofd ontwikkelen, vormen de visuele prints en quotes samen een geheel.

RESPECT VOOR HET MILIEU

Biologisch katoen, gerecyclede materialen en niet-giftige verftechnieken maken deel uit van het milieuvriendelijke productieproces van het merk. Het is de juiste manier van handelen voor de planeet en voor de gezondheid van kinderen en past daarbij volledig in onze filosofie.

Sofie zet in op het creëren van biologische kleding ontworpen in Antwerpen en geproduceerd in Portugal. Ze werkt bewust met doordachte productiehoeveelheden met een zeer specifieke, beperkte voorraad per collectie om ervoor te zorgen dat er geen overproductie is. Net zoals bij Pluche probeert Sofie bij elke stap zo milieubewust mogelijk te zijn, omdat we er allemaal van bewust zijn dat alle kleine beetjes helpen.

Een stijlvol kledingmerk met een sterke vrouwelijke onderneemster achter het roer, van Belgische bodem en met een duurzaam beleid. Dat voelt als een geweldige aanvulling van onze collectie!

 

Duurzame Kleding

RSS
5 REDENEN OM VOOR DUURZAME KINDERKLEDING TE KIEZEN

5 REDENEN OM VOOR DUURZAME KINDERKLEDING TE KIEZEN

De beste keuze voor jou en je kinderen: duurzame kinderkleding. Als ouder wil je natuurlijk het allerbeste voor je kinderen, en dat betekent ook de...